Skip to content

ΝΝ Hellas: Διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά ανακοίνωσε η Διαμεσολάβηση

Οριστικοποιήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των διαμεσολαβητών μπροστά στα κεντρικά γραφεία της ΝΝ Hellas – πιθανώς και σε άλλες πόλεις ανάλογα με τα τοπικά Σωματεία – με σκοπό να συνεχιστούν οι πιέσεις προς την εταιρεία για την κατάργηση ενός συγκεκριμένου όρου στις συμβάσεις των συνεργατών της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεργάτες της ΝΝ Hellas μετά από αίτημα της εταιρείας υπέγραψαν συμβάσεις στις οποίες σημειώνεται ότι σε περίπτωση παραβίασης του όρου της αποκλειστικότητας, η ΝΝ θα έχει το δικαίωμα να τους απομακρύνει – ωστόσο η αποχώρηση θα εκλαμβάνεται ως “οικειοθελής” και άρα δεν θα καταβάλλονται οι προμήθειες τριετίας, όπως ορίζει ο νόμος (Ν.4583/18) σε περιπτώσεις λύσεις της σύμβασης από πλευράς εταιρείας.

Η διοίκηση εμμένει ότι η άνω ενέργεια είναι “απόλυτα σύννομη” καθώς και σύμφωνη με τα πρότυπα ηθικής διακυβέρνησης και τον κώδικα αξιών της εταιρείας. Ωστόσο η ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος), με τη συμπαράσταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υποστήριξε εξαρχής ότι ο συγκεκριμένος όρος παραβαίνει το νόμο και πρέπει να αφαιρεθεί από τις συμβάσεις.

Εκπρόσωποι των δύο πλευρών συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ωστόσο, η συνάντηση απέβη άκαρπη και έτσι πριν από λίγο η ΕΑΔΕ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα λάβει χώρα το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου στη Λεωφόρο Συγγρού.

Διαβάστε: Για ποιό λόγο η Διαμεσολάβηση ζητά την κατάργηση του όρου

Διαβάστε: Δημ. Γαβαλάκης για NN Hellas: “Υπάρχει καλύτερη λύση από τη συνέχιση της αντιπαράθεσης”

2 Comments

  1. Avatar

    Ο συνδικαλισμός ήταν, είναι και θα είναι η καταστροφή της χώρας μας και προκάλεσε τόσα χρόνια πολλά δεινά στην πατρίδα! Εργάζομαι στην Ν.Ν. από το 1981, θεωρώ ότι είμαι ο παλαιότερος συνεργάτης της εταιρείας και έχω να πω ότι η σύμβαση είναι απόλυτα σύννομη και συνάδει με τις αξίες της εταιρείας μας και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας, το οποίο προσπαθούν κάποιοι να υποβαθμίσουν. Στην εταιρεία μας εκτός από την περίοδο όπου διευθύντρια πωλήσεων ήταν η κα Ρατσιατου η οποία έκλεισε περί τα 50 από τα 60 υποκ/τα που είχαμε ,υποβαθμίζοντας managers και συνεργάτες και δημιουργώντας προβλήματα στην εταιρεία, στις οικογένειες και στη ζω τους, υπήρχε πάντα αξιοκρατία και αναπτυξη!Δεν επιτρεπεται κανεις επαγγελματιας σοβαρος εχοντας ιδιοτελη συμφεροντα ,να καταφερεται εναντιον της Ν.Ν., η οποια αποτελει “σχολειο”στην ασφαλιστικη αγορα και χαρακτηριζεται: ” κολλεγιο ” εχοντας βγαλει πολλα ικανα στελεχη στο χωρο και εχοντας αναβαθμισει ασυλληπτα το επαγγελμα! Ας αφησουν λοιπον ολοι τις τριχες και ας κυτταξουν να δουλεψουν εκμεταλευομενοι το λαμπρο μελλον που διαγραφεται για το επαγγελμα μας!

  2. Avatar

    ΕΡΩΤΗΜΑ: Επειδή η σύμβαση είναι σύμβαση προσχώρησης και επειδή δεν υπογράφεται “εν πλήρει ελευθερία” πράγμα που προσκρούει στο σύνταγμα περί ελευθερίας των συμβάσεων, για τον πρόσθετο λόγο ότι οι διαμεσολαβητές που υπέγραψαν, υπέγραψαν και αυτοί υπό πίεση και όχι με ελεύθερη βούληση για να μη χάσουν το εισόδημά τους, ρωτάω τον αγωνιστή πρόεδρο και τους υπόλοιπους συναγωνιστές που κατεβαίνουν στον “τίμιο αγώνα κατά της ηγεμονίας των αιματορουφηχτρών καπιταλιστών” Μήπως θα έπρεπε αντί για ανούσιες συγκεντρώσεις παλαιοκομματικού τύπου, το ΕΕΑ να στραφεί κατά της σύμβασης στα ελληνικά δικαστήρια, επειδή έχοντας έννομο συμφέρον εκπροσωπώντας τα μέλη της και επομένως και αυτούς που υπέγραψαν, ακούγοντας τη γνώμη ενός συνταγματολόγου? Ερώτημα κάνω.. Μήπως?


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *